Uzené na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g uzená krkovička
podle chuti
česnek
sůl
kmín
mletý pepř
podle potřeby
olej
vývar
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Uzenou krkovičku potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a necháme tak dvě hodiny v ledničce uležet.

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme pečeni a zprudka opečeme ze všech stran. Vepřovou pečeni podlijeme vývarem, pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a obracíme.

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme, opepříme.

  4. Uzené na česneku dáme na nahřáté talíře, přelijeme chutnou šťávou a podáváme. Nejlepší přílohou jsou brambory a čerstvě upečený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!