Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce tuk
2 dl smetana
2 dl bílé víno
1 kg uzená vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a ze všech stran zlehka opečeme na tuku.

  2. Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách přilijeme víno a pekáč přiklopíme. Po dalších 15 minutách přidáme smetanu a dusíme zakryté ještě 50 minut. Uzenou vepřovou krkovičku občas podléváme vodou nebo výpekem. Hotový pokrm necháme ještě 10 minut odležet. V případě potřeby můžeme omáčku zředit nebo zjemnit smetanou.

  3. Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme, na talíři přeléváme omáčkou a jako přílohu zvolíme vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!