Utopenci v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky koření na čínu 700 g kabanos 1 lžička grilovací koření 1 lžička mletý černý pepř 1 sklenice sterilované zelí 6 lžic stolní olej
Postup Utopenci v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Otevřeme si sklenici bílého sladkokyselého zelí. Ze zelí odlijeme veškerý lák stranou a rozdělíme na ho 2 půlky. Se zelím provedeme to samé. Namícháme si směs koření a také dáme stranou. Pokusíme se oloupat kabanos a poté ho nakrájíme na asi 1cm silná kolečka.
Do sklenice na utopence začneme vrstvit suroviny. Na dno dáme trochu zelí z první půlky. Ochutíme kořenící směsí. Na to dáme kolečka kabanosu a opět zelí. Vše stlačíme a vrstvíme stejně až do vypotřebování surovin nebo dokud není sklenice plná. Skončíme zhruba 2 cm pod okrajem.
Do sklenice nalejeme 3 lžíce oleje a pomalu, opatrně, aby bylo vše zalito, vlijeme i jednu půlku láku. Sklenici řádně uzavřeme. Zbylé ingredience by měly stačit ještě na jednu sklenici.
Hotové utopence v zelí necháme tři dny zrát při normální teplotě. Asi 5x denně je otáčíme dnem vzhůru, aby chutě prolnuly a zelí zkřehlo.