Utopenci s hořčicí a česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
ocet
hořčice
2 ks feferonka
4 ks bobkový list
6 ks střední cibule
2 lžíce strouhaná mrkev
4 ks sterilovaná okurka
40 kuliček celý černý pepř
15 ks buřt
deko
7 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Okurky nakrájíme na plátky, mrkev nastrouháme, feferonky nastrouháme nebo nařežeme na plátky, česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme a rozebereme na kolečka.

  2. Buřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí, vhodná je klasická plnotučná nebo francouzská, a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 - 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

  3. Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu buřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání, až je sklenice plná (končíme cibulí).

  4. Podle návodu připravíme nálev z Deka, osladíme 3 - 5 kousky umělého sladidla.

  5. Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1 - 1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené buřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k buřtům.

  6. Utopence s hořčicí a česnekem necháme 7 - 10 dní v chladu, nejlépe dole v lednici, lehce pokryjeme alobalem. Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.

  7. K utopencům doporučuji slaný rohlík nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!