Utopenci po valašsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0 dl ocet 2 ks cibule 0 dl voda 3 ks feferonky 9 ks špekáček 5 listů bobkový list sterilované okurky 10 kuliček celý černý pepř 10 kuliček celé nové koření
Postup Utopenci po valašsku recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Vodu s octem, prolisovanými stroužky česneku a s kořením dáme vařit na asi 15 minut. Nálev necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme 2 litrovou sklenici a nakrájíte si na plátky okurky, feferony a cibuli. Polovinu nakrájených feferonků položíme na dno sklenice i s několika kolečky nakrájené cibule. Špekáčky oloupeme a nařízneme je několika tahy po délce. Do každého špekáčků vložíme dva plátky okurky. Nyní vložíme 3 špekačky do sklenice a zasypeme častí připravené cibule. Takto vrstvíme do vyčerpání špekáčků. Druhou polovinu feferonek přidáme do sklenice až na konec.
Nálev vlijeme k utopencům až po okraj sklenice. Sklenici stačí třeba jen něčím zakrýt, ale nikdy jí nezatahujeme víčkem na doraz. Utopence po valašsku necháme 14 dní uležet a můžeme podávat.
Utopence po valašsku podáváme s čerstvým pečivem.