Utopenci po valašsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0 dl ocet
2 ks cibule
0 dl voda
3 ks feferonky
9 ks špekáček
5 listů bobkový list
sterilované okurky
10 kuliček celý černý pepř
10 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Vodu s octem, prolisovanými stroužky česneku a s kořením dáme vařit na asi 15 minut. Nálev necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme 2 litrovou sklenici a nakrájíte si na plátky okurky, feferony a cibuli. Polovinu nakrájených feferonků položíme na dno sklenice i s několika kolečky nakrájené cibule. Špekáčky oloupeme a nařízneme je několika tahy po délce. Do každého špekáčků vložíme dva plátky okurky. Nyní vložíme 3 špekačky do sklenice a zasypeme častí připravené cibule. Takto vrstvíme do vyčerpání špekáčků. Druhou polovinu feferonek přidáme do sklenice až na konec.

  3. Nálev vlijeme k utopencům až po okraj sklenice. Sklenici stačí třeba jen něčím zakrýt, ale nikdy jí nezatahujeme víčkem na doraz. Utopence po valašsku necháme 14 dní uležet a můžeme podávat.

  4. Utopence po valašsku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!