Tyčinky od Terky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
100 g hladká mouka
100 g Hera
1 špetka mletá sladká paprika
100 g vařené brambory ve slupce
100 g tvrdý tvaroh
na ozdobu
sůl
mák nebo kmín
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme a na vále spojíme s moukou, strouhaným tvarohem a změklým tukem. Menším vejcem zaděláme těsto, které mírně osolíme a vypracujeme. Můžeme přidat i trochu červené papriky.

  2. Pak těsto vyválíme na placku asi 3 mm tlustou a velkou podle plechu, lehce posolíme a posypeme mákem nebo kmínem. Lehce přejedeme válečkem, aby se mák nebo kmín vtiskl do těsta.

  3. Placku navineme na váleček, přeneseme na plech a zde ji teprve rozkrájíme rádýlkem na úzké proužky. Celé potřeme rozšlehaným vejcem a v prudké troubě upečeme.

  4. Po upečení jednotlivé tyčinky od Terky oddělíme, mezery mezi nimi se totiž pečením rozšíří. Tyčinky od Terky podáváme jako slanou chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!