Tvarohový štrúdl s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 kg jablko
3 ks skořicový cukr
těsto
250 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
250 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklý tuk a tvaroh smícháme v hladké těsto, které rozdělíme na 3 díly.

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

  3. Každý díl těsta rozválíme, do středu poklademe jablka a posypeme skořicovým cukrem. Opatrně zabalíme a zamáčkneme okraje, aby štrúdl během pečení držel pohromadě.

  4. Tvarohový štrúdl s jablky dáme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!