Tvarohový pohár recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l mléko
1 ks šlehačka
9 plátků želatina
50 g moučkový cukr
1 lžíce lískové ořechy
3 lžíce šťáva z citronu
5 lžic čokoládové hoblinky
4 lžíce šťáva z černého rybízu
500 g tvaroh 40%
80 g jemná hořká čokoláda
na ozdobu
4 ks třešně

Postup přípravy receptu

  1. Želatina dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a želatinu rozpustíme ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme.

  2. První část krému ochutíme šťávou z černého rybízu, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme do pohárů. Poslední část smícháme s hořkou čokoládou, strouhanými oříšky a cukrem. Také přidáme do poháru. Poháry dáme vychladit.

  3. Před podáváním poháry ozdobíme šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!