Tvarohový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
125 g máslo
250 g hladká mouka
náplň
1 ks žloutek
2 ks citron
250 g kysaná smetana
1 balíček vanilkový cukr
50 g škrobová moučka
750 g tučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklé máslo, vejce, sůl a cukr uhněteme, podle potřeby přidáme vodu. Hotové těsto uložíme asi na hodinu do ledničky.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Pečlivě omyjeme citrony, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tvaroh promícháme s citronovou kůrou a šťávou, smetanou a vmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do tvarohového krému. Vmícháme škrobovou moučku a zlehka promícháme.

  3. Troubu předehřejeme na 160 °C.

  4. Těsto rozválíme plát, kterým vyložíme koláčovou formu, okraje zvedneme trochu do výšky. Tvarohovou náplň natřeme na těsto a uhladíme.

  5. Tvarohový koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout, až poté jej krájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!