Tvarohový koláč po židovsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
5 ks vejce
6 lžic rozinky
čokoláda na vaření
1 kelímek kysaná smetana
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce hladká mouka
citronová kůra
2 balíčky měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky opláchneme. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky lehce osolíme a vymícháme z nich tuhý sníh. Větší kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  2. Žloutky utřeme s cukrem do husté světlé pěny, přidáme mouku, tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, rozinky a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Do těsta můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 45 min.

  4. Koláč necháme vychladnout ve vypnuté troubě a zdobíme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!