Tvarohový dort s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
150 g cukr
3 ks vejce
500 g tvaroh
200 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
20 g hořké kakao
250 g philadelphie
těsto
80 g máslo
160 g čokoládové sušenky
poleva
50 g bílá čokoláda
50 g mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs naneseme na vymazanou nebo pečícím papírem vyloženou dortovou formu s průměrem 24 cm. Dobře ji lžící přimáčkneme a formu vložíme na půl hodinky do mrazáku.

  2. Náplň si připravíme z tvarohu a s philadelphie, které rozšleháme do krému. Jakmile bude směs bez hrudek, přidáme cukr, vejce, vanilku a prosáté kakao. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme ji do tvarohové směsi. Ještě jednou společně našleháme.

  3. Do dortové formy s piškotovým základem nalijeme našlehanou směs a vložíme do trouby. Pečeme alespoň 60 minut. Koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.

  4. Polevu si připravíme z bílé a tmavé čokolády, které rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Z pečicího papíru si vyrobíme dva kornoutky, nalijeme do nich rozpuštěnou čokoládu. Podle fantazie dort čokoládami ozdobíme. Dort opatrně přikryjeme a vložíme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Vytáhneme 10 minut před podáváním.

  5. Tvarohový dort s čokoládovou polevou podáváme třeba při posezení s našimi přáteli. Místo tvarohu občas používám ricottu, dort je mnohem jemnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!