Tvarohová diabetická vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 vejce
2 lžíce rum
5 dl mléko
2 balíčky prášek do pečiva
500 g hladká mouka
150 g rostlinný tuk
250 g netučný tvaroh
4 porce sladidlo kandisin
podle chuti
rozinky
mandle
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. V míse dobře utřeme tvaroh, tuk, umělé sladidlo, vejce, mléko a rum. Přidáme rozinky a mandle. Nakonec přisypeme mouku s prášky do pečiva a vypracujeme v těsto.

  2. Z tvarohového těsta upleteme vánočku, potom ji potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě dozlatova.

  3. Tvarohovou diabetickou bábovku podle chuti ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!