Tuňákové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček lasagne
1 kapka olivový olej
náplň
10 dkg ementál
1 kelímek kysaná smetana
1 ks červená paprika
1 svazeček čerstvá bazalka
1 konzerva rajský protlak
1 ks střední pórek
1 konzerva drcený tuňák v oleji
1 porce koření na italské těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme dno pekáčku olivovým olejem a rozložíme na něj pláty těsta.

  2. Rozmícháme tuňáka (olej odkapeme), rajský protlak, kysanou smetanu a všechny bylinky a koření. Se solí opatrně, sýr je již slaný.

  3. Touto směsí vrstvu těsta potřeme. Pak posypeme nakrájeným pórkem, nakrájenou paprikou, čerstvou nasekanou bazalkou (sušená jen v nejhorším) a nastrouhaným sýrem. A opakujeme stavbu patra - doporučuji minimálně 3, raději 4 vrstvy. Na čtvrté patro přidáme zbytek všeho, co jsme nedali dovnitř.

  4. Tuňákové lasagne pečeme přikryté alobalem při teplotě cca 200 - 210 °C po dobu 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!