Tuňákové lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček lasagne 1 kapka olivový olej náplň 10 dkg ementál 1 kelímek kysaná smetana 1 ks červená paprika 1 svazeček čerstvá bazalka 1 konzerva rajský protlak 1 ks střední pórek 1 konzerva drcený tuňák v oleji 1 porce koření na italské těstoviny
Postup Tuňákové lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme dno pekáčku olivovým olejem a rozložíme na něj pláty těsta.
Rozmícháme tuňáka (olej odkapeme), rajský protlak, kysanou smetanu a všechny bylinky a koření. Se solí opatrně, sýr je již slaný.
Touto směsí vrstvu těsta potřeme. Pak posypeme nakrájeným pórkem, nakrájenou paprikou, čerstvou nasekanou bazalkou (sušená jen v nejhorším) a nastrouhaným sýrem. A opakujeme stavbu patra - doporučuji minimálně 3, raději 4 vrstvy. Na čtvrté patro přidáme zbytek všeho, co jsme nedali dovnitř.
Tuňákové lasagne pečeme přikryté alobalem při teplotě cca 200 - 210 °C po dobu 30 minut.