Tuňáková omeleta s kukuřicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 4 ks vejce 200 g brambory 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 1 lžíce olivový olej 0.3 lžičky mletý bílý pepř 1 ks červená paprika 3 ks jarní cibulka 0.5 lžičky mletá pálivá paprika 1 plechovka sladká kukuřice
Postup Tuňáková omeleta s kukuřicí recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka a kukuřici necháme na sítu okapat. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na rozpáleném oleji opečeme (asi 20 minut) na kostičky nakrájené oloupané brambory. Přidáme nakrájenou cibulku i papriku a ještě chvilku smažíme.
Vmícháme tuňáka i kukuřici a promícháme. Potom směs zalijeme rozšlehanými vajíčky se solí, pepřem a paprikou a smažíme asi 5 minut, dokud vajíčka nezpevní.
Potom vložíme do rozpálené trouby a na 200 °C dopečeme do zezlátnutí.
Omeletu můžeme podávat se zeleninovým salátem a kečupem.