Tuňáková omeleta s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
4 ks vejce
200 g brambory
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1 lžíce olivový olej
0.3 lžičky mletý bílý pepř
1 ks červená paprika
3 ks jarní cibulka
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
1 plechovka sladká kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka a kukuřici necháme na sítu okapat. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Na rozpáleném oleji opečeme (asi 20 minut) na kostičky nakrájené oloupané brambory. Přidáme nakrájenou cibulku i papriku a ještě chvilku smažíme.

  3. Vmícháme tuňáka i kukuřici a promícháme. Potom směs zalijeme rozšlehanými vajíčky se solí, pepřem a paprikou a smažíme asi 5 minut, dokud vajíčka nezpevní.

  4. Potom vložíme do rozpálené trouby a na 200 °C dopečeme do zezlátnutí.

  5. Omeletu můžeme podávat se zeleninovým salátem a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!