Tuňák v medové marinádě na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 dkg tuňák
2 lžíce olivový olej
1 plechovka sterilované žampiony
marináda
sůl
3 lžíce med
1 lžíce chilli omáčka
1 lžička koření na ryby
1 lžička sušený česnek
1 dl višňový likér

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme rozpuštěný med, všechno koření a višňový likér. Marinádu důkladně promícháme. Tuňáka nakrájeného na plátky ponoříme do marinády alespoň na dvě hodiny.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka, kterého jsme před tím namočili do marinády, na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme žampiony a podlijeme zbytkem marinády. Tuňáka s žampiony pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 15 minut.

  3. Tuňáka v medové marinádě na žampionech podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!