Tuňák s těstovinami v jogurtové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - petrželka
1 ks cibule
350 g těstoviny
400 g tuňák
- - olej olivový
- - šťáva citronová
200 g fazole bílé
200 g lusky fazolové
150 ml jogurt bílý

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme a na posledních 5 minut vaření přidáme fazolové lusky. Obojí pak dobře propláchneme, slijeme a necháme okapat. Mezitím dáme do mixéru uvařené bílé fazole, jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu a sůl a umixujeme to do hladké zálivky. Tu potom přelijeme do veliké mísy.Přidáme těstoviny, fazolky, tuňáka a cibuli a dobře promícháme. Hotový salát posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!