Tuňák na cibuli se zelenými nudlemi a křenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo mouka 4 plátky tuňák 2 lžíce olivový olej 1 ks středně velká cibule sladká paprika 200 g zelené nudle
Postup Tuňák na cibuli se zelenými nudlemi a křenem recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky tuňáka z obou stran osolíme, zaprášíme paprikou a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na oleji po obou stranách, vyjmeme z pánve a uložíme na teplé místo nebo do uzavřeného kastrolu.
Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Na cibuli vložíme plátky tuňáka, podlijeme a krátce dusíme. Mezitím vaříme zelene nudle podle návodu na obalu. Nudle scedíme, promícháme s máslem a očistěným, nastrouhaným křenem. Dušeného tuňáka vyjmeme ze šťávy a položíme na povrch zelených nudlí. Šťávu z tuňáka podáváme zvlášť.