Tropický závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička ocet
3 ks bílek
170 g cukr krupice
1 lžíce vanilkový cukr
maizena
podle potřeby
cukr moučka
náplň
200 g bílý jogurt
1 ks zralé mango
4 ks mučenka
na ozdobu
3 ks mochyně
malinová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložíme pečicím papírem. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypáváme cukr a šleháme, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promícháme maizenu, vanilkový cukr a ocet, směs pak všleháme do sněhu.

  2. Vlijeme do formy a uhladíme - jemně, aby sníh nespadl. Pečeme půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjmeme plech z trouby a těsto na deset minut překryjeme navlhčeným pečícím papírem.

  3. Jiný list papíru na pečení poprášíme moučkovým cukrem. Sejmeme navlhčený papír a těsto překlopíme na pocukrovaný. Ještě stáhneme papír, na kterém se moučník pekl, a potřeme těsto jogurtem. Posypeme nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, jej srolujeme tak, aby se spoj dostal na spodek závinu.

  4. Pokud chceme, poprášíme tropický dezert moučkovým cukrem a ozdobíme ovocem, polijeme malinovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!