Tropický cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g máslo
180 g máslové sušenky
na ozdobu
šlehačka
ananas
poleva
100 g ananas
15 g želatina
100 g mango
100 ml ananasová štáva
krém
100 g ananas
120 g cukr moučka
15 g želatina
100 g mango
100 ml čerstvá smetana
480 g philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme v mixeru se třtinovým cukrem. Máslo dáme rozpustit a dobře promícháme s rozmixovanými sušenkami.

  2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložíme kolečkem pečicího papíru a naneseme sušenkovou směs, kterou dobře přitlačíme. Formu se směsí vložíme na 10 - 20 minut do mrazáku.

  3. Oloupané ovoce (ananas, mango) nakrájíme na kousky a rozdělíme do dvou misek po 200 gramech, zbývající 200 gramů si necháme nakonec.

  4. Sýr philadelphii dobře promícháme, přimícháme nakrájené ovoce (200 g). Nakonec přidáme za stálého míchání moučkový cukr.

  5. Asi 15 g želatiny necháme 10 minut v ledové vodě odmočit. Poté dobře vyždímáme a necháme rozpustit v teplé smetaně. Želatinu přidáme do sýrové směsi a dobře promícháme. Směs nalijeme na sušenkovou směs v dortové formě, dobře rozetřeme a vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny dobře ztuhnout.

  6. Na polevu si necháme odmočit v ledové vodě želatinu (15 g), poté vložíme do sítka, aby dobře voda odkapala. Do hrnce vložíme zbytek ovoce (200 g), které necháme jemně provařit. Ovoce odstavíme a přidáme okapanou želatinu. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Nakonec přidáme ananasovou šťávu. Polevu naneseme na ztuhnutý cheesecake a dáme naposledy do lednice na 1 hodinu ztuhnout.

  7. Tropický cheesecake po ztuhnutí ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a můžeme vychutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!