Tří zavářková uzená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks brambory
1 ks cibule
100 g celer
1 ks mrkev
1 hrst rýže
3 kuličky celý pepř
300 g uzená žebra
1 hrst polévkové nudle
podle chuti
sůl
petrželka (pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, dáme do vody a uvaříme. Použijeme-li papiňák, stačí vařit zhruba 15 minut.

  2. Mezitím si očistíme veškerou zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, brambory oloupeme a nasekáme na menší kostky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev a celer očistíme a nahrubo nastrouháme.

  3. Uvařené maso vyjmeme, do vývaru dáme veškerou zeleninu, dolijeme vodou, přidáme rýži, pepř, případně sůl. Vaříme asi 15 minut.

  4. Mezitím si obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Maso pak vložíme zpět do polévky, přidáme nudle a ještě chvíli povaříme. My nemáme rádi nudle rozvařené, takže já polévku v této fázi vypínám a nechávám pouze dojít.

  5. Do hotové polévky vložíme petrželku či pažitku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!