Trhanec s jablky a skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání těstíčko 1 špetka sůl 4 ks vejce 0.5 sklenice mléko 1 lžíce cukr moučka 1 šálek polohrubá mouka podle chuti 3 ks jablko 4 lžíce rozinky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr
Postup Trhanec s jablky a skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Na začátek si nejdřív připravíme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Vejce rozšleháme se solí a cukrem. Postupně přidáváme mléko a prosátou mouku a rozmícháme na hustější těsto, které necháme v chladu odležet.
Pak si oloupeme jablka, jádřince vykrojíme a překrojíme je na menší díly.
V pekáči rozehřejeme tuk, poklademe kousky jablek a krátce opečeme. Zalijeme těstem, vložíme do trouby. Když je těsto zespodu opečené, vše obrátíme. Placku vidličkou roztrháme, posypeme rozinkami a skořicí a dopečeme.
Takhle připravený trhanec s jablky a skořicí podáváme teplý, pocukrovaný, popřípadě přelitý ovocnou šťávou.