Trhanec s jablky a skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těstíčko
1 špetka sůl
4 ks vejce
0.5 sklenice mléko
1 lžíce cukr moučka
1 šálek polohrubá mouka
podle chuti
3 ks jablko
4 lžíce rozinky
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na začátek si nejdřív připravíme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Vejce rozšleháme se solí a cukrem. Postupně přidáváme mléko a prosátou mouku a rozmícháme na hustější těsto, které necháme v chladu odležet.

  2. Pak si oloupeme jablka, jádřince vykrojíme a překrojíme je na menší díly.

  3. V pekáči rozehřejeme tuk, poklademe kousky jablek a krátce opečeme. Zalijeme těstem, vložíme do trouby. Když je těsto zespodu opečené, vše obrátíme. Placku vidličkou roztrháme, posypeme rozinkami a skořicí a dopečeme.

  4. Takhle připravený trhanec s jablky a skořicí podáváme teplý, pocukrovaný, popřípadě přelitý ovocnou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!