Třešňový srnčí hřbet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání strouhanka na vysypání těsto sůl 2 ks vejce 75 g máslo 1 lžička prášek do pečiva 100 g mleté lískové oříšky 80 g dětská krupice 370 ml třešně pro diabetiky 60 g ovocný cukr na ozdobu 6 g umělé práškové sladidlo 10 g lískové lupínky
Postup Třešňový srnčí hřbet recept
Postup přípravy receptu
-
Třešně vyklopíme na síto a necháme okapat. Cukr, změklé máslo a špetku soli utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Mleté oříšky, krupici a prášek do pečiva smícháme a přidáme do pěnové hmoty. Důkladně promícháme a nakonec přidáme okapané třešně.
Formu na srnčí hřbet pečlivě vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C přibližně na půl hodiny. Pak třešňový srnčí hřbet vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Lupínky z lískových ořechů nasucho opražíme a společně s práškovým sladidlem jimi třešňový srnčí hřbet ozdobíme.