Třešňový srnčí hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
těsto
sůl
2 ks vejce
75 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
100 g mleté lískové oříšky
80 g dětská krupice
370 ml třešně pro diabetiky
60 g ovocný cukr
na ozdobu
6 g umělé práškové sladidlo
10 g lískové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Třešně vyklopíme na síto a necháme okapat. Cukr, změklé máslo a špetku soli utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Mleté oříšky, krupici a prášek do pečiva smícháme a přidáme do pěnové hmoty. Důkladně promícháme a nakonec přidáme okapané třešně.

  2. Formu na srnčí hřbet pečlivě vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C přibližně na půl hodiny. Pak třešňový srnčí hřbet vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

  3. Lupínky z lískových ořechů nasucho opražíme a společně s práškovým sladidlem jimi třešňový srnčí hřbet ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!