Treska na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 listů bobkový list
1 sklenka červené víno
1 talíř hladká mouka
100 g loupané mandle
3 ks červená cibule
400 g filety z tresky
podle chuti
sůl
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté a očištěné plátky ryb obalíme v hladké mouce a opečeme v horkém oleji z obou stran.

  2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. Mandle spaříme a oloupeme, případně koupíme již loupané.

  3. V půlce smažení ryby přidáme mandle, cibuli a smažíme přibližně dalších 10 minut. Bohatě podlijeme červeným vínem a jakmile se začne vypařovat, přidáme bobkový list a osolíme. Ke konci přidáme ocet balsamico, vznikne nám šťáva na podlití ryby.

  4. Tresku na červeném víně podáváme jen s ledovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!