Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
4 plátky filé z tresky
100 g černá oliva
200 g cherry rajče
4 ks větší brambory
podle chuti
sůl
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí plátky pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme mletým pepřem. Rybí plátky polijeme 2 lžícemi olivového oleje a necháme na 30 minut marinovat.

  2. Důkladně očištěné brambory vložíme i se šlupkou do studené osolené vody a od bodu varu vaříme jen na pár minut, musí být al dente. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  3. Do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku položíme tresčí filé. Mezi filé poskládáme brambory, olivy a rajčátka, olivy můžeme nakrájet na kolečka, ale klidně i nechat celé. Vrch pokrmu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  4. Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 - 25 minut, dokud nevidíme zlatavou barvu u brambor.

  5. Pečené tresčí filé s bramborem, olivy a rajčátky podáváme ihned ozdobené čistou bazalkou nasekanou na julienne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!