Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks citron
4 plátky filé z tresky
100 g černá oliva
200 g cherry rajče
4 ks větší brambory
podle chuti
sůl
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
extra panenský olivový olej
Postup Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky recept
Postup přípravy receptu
-
Tresčí plátky pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme mletým pepřem. Rybí plátky polijeme 2 lžícemi olivového oleje a necháme na 30 minut marinovat.
Důkladně očištěné brambory vložíme i se šlupkou do studené osolené vody a od bodu varu vaříme jen na pár minut, musí být al dente. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
Do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku položíme tresčí filé. Mezi filé poskládáme brambory, olivy a rajčátka, olivy můžeme nakrájet na kolečka, ale klidně i nechat celé. Vrch pokrmu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 - 25 minut, dokud nevidíme zlatavou barvu u brambor.
Pečené tresčí filé s bramborem, olivy a rajčátky podáváme ihned ozdobené čistou bazalkou nasekanou na julienne.