Třené linecké recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 dkg máslo
1 ks žloutek
10 dkg cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
350 dkg hladká mouka
podle potřeby
pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme si máslo, moučkový cukr, žloutek a 2 vanilkové cukry. Poté přidáme mouku a důkladně těsto vypracujeme. Dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.

  2. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 4 mm silnou a vykrajujeme vzory. Mě se osvedčila menší kolečka, protože to trochu nabude a pak to nevypadá hezky.

  3. Třené linecké pečeme na 170 °C do světle zlatova. Než je sundám z plechu, už mi hnědnou a to nechci.

  4. Pak třené linecké uložíme do krabice do sklepa a po odležení mažeme pikantní marmeládou (tak týden před Štědrým dnem).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!