Husté slaninové zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky cukr
2 lžíce olej
3 lžíce máslo
solamyl
1 ks cibule
voda
3 lžíce hladká mouka
150 g anglická slanina
1 konzerva kysané vinné zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla a olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji smažíme dozlatova. Zatím si nakrájíme slaninu na drobné kostičky. Do zlatavé cibulky vsypeme slaninu a necháme pomalu vyškvařit

  3. Plechovku zelí otřeme, otevřeme a vsypeme i s nálevem do slaninové směsi. Zelí trochu rozředíme vodou, přikryjeme a uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme zelí osladit cukrem

  4. Na pánvi si rozehřejeme zbylé máslo a na něm opražíme mouku. Jíšku osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme několika lžícemi vývaru ze zelí a studenou vodou. Stále mícháme. Jíšku povaříme a pak jí zahustíme slaninové zelí. Slaninové zelí povaříme, aby se rozvařila jíška. Pokud je zelí stále řídké, zahustíme je solamylem rozmíchaném v troše vody

  5. Husté slaninové zelí podáváme jako přílohu, stejně jako klasické zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!