Třená buchta s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks vejce
220 g máslo
2 lžíce kakao
4 lžíce mléko
1 lžička prášek do pečiva
220 g cukr krupice
50 g hořká čokoláda
220 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, vejce a máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně do něj zašleháme jedno vejce po druhém. Do směsi potom dobře zašleháme mouku prosátou s kypřícím práškem a mléko.

  2. Polovinu těsta dáme do jiné mísy, vmícháme do ní kakao a podle potřeby ještě asi 2 lžíce mléka, aby zůstala podobná hustota těst. Do tmavého těsta potom vmícháme na kousky nasekanou čokoládu.

  3. Formu vyložíme pečícím papírem a pomocí 2 lžící střídavě přes sebe dáváme do formy světlé a tmavé těsto, aby vznikla jakási mozaika.

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C. Buchtu dáme péct do trouby asi na 45 minut.

  5. Třenou buchtu s čokoládou po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!