Borůvkový cheesecake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
80 g máslo
120 g cukr moučka
250 g ricotta
2 ks vanilkový cukr
400 g zakysaná smetana
200 g máslové sušenky
1 sklenice borůvkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Máslové sušenky (nebo červené BeBe) vložíme do pytlíku a rozdrtíme - válečkem, paličkou na maso, můžeme i rozmixovat. Máslo rozpustíme a smícháme ho se sušenkovými drobky. Do vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy natlačíme sušenkovou směs a dáme ztuhnout

  2. Ricottu (případně Lučinu) smícháme s vejci, které jsme ušlehali s cukrem do světlé pěny, a přidáme špetku soli. Rovnoměrně dáme na sušenkový základ a vložíme do trouby, která je rozehřátá na 190 °C. Pečeme 25 minut

  3. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s cukrem a navrstvíme na koláč, vrátíme do trouby, jejíž teplotu jsme zvýšili na 200 °C, pečeme dalších 5 minut

  4. Odkapanou borůvkovou zavařeninu (nebo čerstvé borůvky) rovnoměrně položíme na vychladlý koláč. Borůvkový cheesecake necháme přes celou noc odležet v lednici

  5. Borůvkový cheesecake stačí další den jen naporcovat a podávat. V létě tento dezert velmi příjemně osvěží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!