Tradiční britské scones s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
0 hrnků máslo
0 balíčků prášek do pečiva
0.8 hrnku podmáslí
0 hrnků čokoláda na vaření
2 balíčky vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
0 hrnků sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Dobře vychlazené máslo nakrájíme na malé kousky a 2 noži vypracujeme do mouky. Výsledkem by měly být hrubší kousky, nikoli hladká směs. Přidáme na malé kostičky nakrájenou čokoládu a brusinky. Přilijeme podmáslí a lehce promícháme, dokud se těsto nespojí.

  2. Těsto přeneseme na vál a lehce prohněteme. Vytvoříme z něj asi 3 cm silnou placku, kterou rozkrájíme na 8 dortových dílků - trojúhelníčků. Scones potřeme trochou podmáslí.

  3. Scones pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova, popřípadě vyzkoušíme párátkem, zda jsou hotové.

  4. Tradiční britské scones s brusinkami se obvykle podávají s kysanou smetanou nebo šlehačkou, tyto chutnají i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!