Tourteau de Chévre recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
5 ks vejce
7 lžic máslo
1 lžička cukr krupice
0,5 hrnků cukr krupice
1,25 hrnek polohrubá mouka
0,5 lžiček vanilková esence
1 lžička studená voda
3 lžíce kukuřičný škrob
260 g kozí sýr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr a sůl. Poté zapracujeme máslo. Nakonec smícháme vejce se studenou vodou, vše přidáme do těsta a hněteme. Hotové těsto vypracujeme do kuličky, stlačíme do placky a zabalíme do folie. Necháme na 3 hodiny v lednici

  2. Na lehce pomoučněném vále si rozválíme těsto do kruhu o průměru 26 cm. Vezmeme si dortovou formu a vyložíme ji pečícím papírem. Vyválené těsto opatrně vložíme do formy a přitiskneme na dno i na strany formy. Přečnívající okraje ořízneme. Formu s těstem dáme vychladit do lednice

  3. Na náplň si vyšleháme bílky se solí v pevný sníh. Ještě přidáme 2 lžíce cukru a vyšleháme do tuha. V jiné míse vyšleháme žloutky, kozí sýr, zbývající 1/2 hrnku cukru, kukuřičný škrob a vanilku do hladka. Poté stěrkou opatrně vmícháme čtvrtinu sněhu a poté zbývající 3/4 sněhu. Vše nalijeme do vychladlého korpusu. Tourteau de Chévre vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 35 minut do tmavě hnědé barvy. Špičkou nože zajedeme doprostřed koláče, nůž by měl vyjít čistý. Koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout

  4. Tourteau de Chévre podáváme s vínem, čajem, kávou, nebo na sladko se šlehačkou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!