Pečené bramborové čtvrtky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1,5 kg brambory
pažitka
1/2 lžíce bazalka
2 - 3 lžíce olivový olej
2 ks větší cibule
hrubá sůl
sušený česnek
1 - 2 lžíce směs koření na hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které rozloupneme

  2. Plech vymažeme olejem, vsypeme brambory s cibulí a posypeme kořením - směsí na hranolky, česnekem a hrubou solí

  3. Bramborové čtvrtky dáme péct do silně vyhřáté trouby (asi na 220 °C), asi po 20 minutách pečení posypeme bazalkou, ta nám brambory krásně provoní. Brambory během pečení párkrát promícháme. Pečeme až 60 minut, až jsou brambory zlatavé

  4. Pečené bramborové čtvrtky podáváme jako přílohu k masu (na talíři sypeme pažitkou), ale klidně ve větší porci jako hlavní chod. Přidáme tatarskou omáčku, dresink nebo jinou studenou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!