Torte Di Cioccolata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
125 g máslo
90 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
100 g polohrubá mouka
20 g máslo na vymazání
1 ks kompotované jahody

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo a čokoládu. Mícháme. Až bude vše rozpuštěno, budeme pomalinku přimíchávat mouku a cukr. Odstavíme, necháme trochu vychladnout. Poté přidáme 2 vejce, která jsme si v hrnku předem rozmíchali. Vejce nepřiléváme do teplé směsi, srazila by se jako na vaječinu.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Směs na Torte Di Cioccolata nalijeme do vymazané formy a vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu ztlumíte na 180 °C a dezert pečeme 20 - 22 minut.

  3. Pro ty, co si chtějí zpestřit a osvěžit chuť, doporučuji udělat ovocný přeliv. Zvolila jsem jahodový. Kousky jahod i se šťávou jsem smíchala s troškou cukru a vznikl takový jahodový sirup. Tím přelijeme čokoládový dort.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!