Top sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4 stroužky česnek
2 ks vejce
2 dl mléko
2 ks cibule
2 ks rohlík
1 kg mleté maso
podle potřeby
olej
strouhanka
hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 200 °C, aby se rozehřála. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Do mísy vložíme mleté maso, rohlíkové kostičky s mlékem a promícháme. Dále postupně přimícháme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, majoránku a kmín. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Směs doporučuji míchat rukou.

  3. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku a opět promícháme, aby se všechny ingredience spojily (alespoň 5 minut). Kompaktní hmotu je dobré nabrat a párkrát s ní praštit na dno mísy, čímž se vše dokonale spojí.

  4. Poté z hmoty uděláme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.

  5. Sekanou vložíme do trouby na asi 10 minut na 200 °C, aby se zatáhl povrch a poté snížíme na 150 °C a pečeme asi 45 minut za občasného podlévání do křupava.

  6. Top sekanou podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!