Tofu s hrachem a cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 g cuketa
1 lžíce olej olivový
25 g hrách
100 g tofu
podle chuti
sůl a pepř
podle potřeby
2 sklenky voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si necháme minimálně tak 4 hodiny máčet, nejlépe však přes noc. Asi tak 4x by měl zvětšit svůj objem, takže budeme pracovat se 100 gramy namočeného hrachu na osobu.

  2. Na pánvičce necháme rozpálit olivový olej a potom na ni nasypeme namočený a nabobtnalý hrách. Necháme chvíli restovat, přidáme na malinké kostičky nakrájené tofu a zalijeme skleničkou vody.

  3. Po chvíli přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu, zalijeme další skleničkou vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Dusíme, dokud není cuketa měkká.

  4. Přidáme na jemno nakrájený česnek, promícháme a ještě chvíli dusíme, aby se chutě propojily.

  5. Tofu s hrachem a cuketou na úplný závěr dochutíme solí a pepřem podle toho, jak hodně jsme zvyklí kořenit. Podáváme teplé jen tak, nebo pokud chceme, třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!