Toč se škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml smetana
100 g škvarky
1 lžíce polohrubá mouka
0.5 lžičky drcený kmín
250 g vařené brambory
250 g syrové brambory
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu brambor použijeme syrových, ty jen oloupeme a nastrouháme najemno. Druhou polovinu uvaříme ve slupce téměř doměkka, necháme vychladnout a pak je oloupeme. Uvařené brambory taktéž nastrouháme, nebo protlačíme přes kolečko, můžeme je i umlít, nebo jen najemno rozmačkat.

  2. K bramborám přidáme mleté škvarky, mouku, smetanu, kmín a sůl. Toč se škvarky dobře promícháme.

  3. Vzniklou kaši rozetřeme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  4. Ještě horkou placku - bramborový toč nakrájíme na čtverce a ihned podáváme jako chuťovku i přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!