Tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl šlehačka
500 g mascarpone
8 lžic amaretto
4 lžíce moučkový cukr
2 balíčky dlouhé piškoty
2 dl presso káva
10 lžic vaječný likér
kakao na posypaní

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme Amaretto.

  2. Mascarpone vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme vaječný koňak. Nakonec přidáme lehce vyšlehanou šlehačku (doporučujeme bez cukru a ztužovačů).

  3. Do míšy naklademe piškoty. Ty poléváme kávou. Jestli chceme, aby byl moučník rychleji hotový, piškoty do kávy přímo namočíme.

  4. Nachystané piškoty potřeme krémem. Pak dáme druhou vrstvu namočených piškotů a opět vrstvu krému. Pokud máme menší misku, můžeme udělat 3 vrstvy. Ideální jsou většinou dvě.

  5. Poslední horní vrstvu krému posypeme kakaem bez cukru.

  6. Hotové tiramisu necháme minimálně 5 hodin v ledničce ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!