Tiramisu jako od Itala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
5 lžic cukr krupice
500 g mascarpone
70 ml amaretto
150 ml silná černá káva
300 g cukrářské piškoty
podle chuti
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si velkou kávu (nejlépe espreso 150 ml) a necháme ho chladnout. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.

  2. K 5 žloutkům přidáme 5 lžic cukru krystal a šleháme metličkou či mixérem (jak je kdo líný), z bílků uděláme sníh šlehačem.

  3. Do ušlehaných žloutků přidáme mascarpone - jen zašleháme ručně (nejlépe se rozšlehá metličkou).

  4. Přidáme sníh a ručně jemně spojíme. Do vlažného kafe přidáme 2 panáčky amaretta a máčíme piškot z obou stran (cca 2 sekundy).

  5. Na finální tiramisu jako od Itala skládáme piškoty následovně: na dno sklenice položíme piškoty, přidáme polovinu krému, opět piškoty a druhou polovinu krému. Nakonec tiramisu zasypeme kakaem a vložíme na 2 hodiny do lednice.

  6. Poznámka: chcete-li aby dezert vypadal lépe, posypte ho až těsně před podáváním (kakao se totiž v lednici do krému vsákne).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!