Tikka masala s chlebem Roti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
1 lžíce olej
1 lžička sůl
máslo
1 kelímek jogurt
2,5 dl mléko
1 dl smetana
0,5 dl smetana
1 lžička kmín
1 dl voda
1 lžička kurkuma
3 ks bobkový list
600 g hladká mouka
1 lžička kari koření
1,5 lžička kypřící prášek do pečiva
1,5 dl drcená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme chléb, můžeme nazývat placky, to je jedno. Smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, mléko, vodu a zpracujeme do těsta. Pokud těsto lepí, přidáme mouku. Když máme těsto zpracované, přidáme olej a pořádně ho zapracujeme do těsta

  2. Těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme placky a pečeme na pánvi nasucho z obou stran. Hotové placky potřeme máslem a nakrájíme na čtvrtiny či šestiny

  3. Omáčku budeme dělat hodně zjednodušenou oproti restauraci, ale základ tam je a chutná skvěle. Pouze dáme vařit do kastrůlku drcená rajčata, nebo nějaké rajčatové pyré z konzervy a smícháme se smetanou. Dále přihodíme kurkumu, sůl, kari, kmín a můžeme hodit kousek bobkového listu a to je celé

  4. Omáčku máme hotovou a do další mističky si dáme malý bílý jogurt a smícháme s trochou smetany, aby nebyl tak tuhý, ale spíše řidší jako třeba omáčka

  5. Tikka masala podáváme s chlebem Roti. Pak už jen bereme placky do ruky, namáčíme nejprve do omáčky a hned na to do jogurtu a jíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!