Thajská zelenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks cibule 3 ks mrkev 125 g brokolice 125 g květák 2 lžíce sezamové semínko 1 ks salátová okurka 1 plechovka sterilovaná kukuřice 125 g pekingské zelí 6 ks sušená chilli paprička nálev 2 lžíce cukr sůl 500 ml voda rýžový ocet
Postup Thajská zelenina recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Kukuřici necháme dobře okapat na sítu.
Svaříme ocet, vodu, cukr a špetku soli. Zeleninu v tekutině postupně a odděleně předvaříme. Vývar uchováme.
Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Dáme do hmoždíře, přidáme chilli papričky a utlučeme na jemnou pastu. Rozehřejeme pánev a pastu v ní asi 3 minuty opékáme.Přidáme zaleninu i s vývarem. Vše zvolna podusíme při mírné teplotě asi 2 minuty.
Sezamová semínka opražíme na suché pánvi. Zeleninu upravíme na talíře, posypeme sezamovými semínky a podáváme.