Thajská zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
3 ks mrkev
125 g brokolice
125 g květák
2 lžíce sezamové semínko
1 ks salátová okurka
1 plechovka sterilovaná kukuřice
125 g pekingské zelí
6 ks sušená chilli paprička
nálev
2 lžíce cukr
sůl
500 ml voda
rýžový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Kukuřici necháme dobře okapat na sítu.

  2. Svaříme ocet, vodu, cukr a špetku soli. Zeleninu v tekutině postupně a odděleně předvaříme. Vývar uchováme.

  3. Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Dáme do hmoždíře, přidáme chilli papričky a utlučeme na jemnou pastu. Rozehřejeme pánev a pastu v ní asi 3 minuty opékáme.Přidáme zaleninu i s vývarem. Vše zvolna podusíme při mírné teplotě asi 2 minuty.

  4. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi. Zeleninu upravíme na talíře, posypeme sezamovými semínky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!