Těstoviny zapékané s hermelínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
3 lžíce mléko
1 lžíce tuk
1 ks cibule
3 ks klobása
1 balíček hermelín
mletý pepř
400 g těstoviny (kolínka, vřetena)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Slijeme je a necháme okapat

  2. Mezitím nakrájíme klobásky na kostky a oloupeme cibuli. Nasekáme ji najemno a na tuku zesklovatíme. Přidáme klobásy a krátce orestujeme

  3. Klobásy vmícháme do uvařených těstovin a směs vsypeme do vymaštěného pekáčku

  4. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme a směsí zalijeme těstoviny. Vše dáme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme

  5. Hermelín nakrájíme na plátky a po 10 minutách zapékání jej rozložíme na těstoviny a dopečeme dozlatova

  6. Těstoviny zapékané s hermelínem podáváme se zeleninovými saláty, kečupem nebo tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!