Těstoviny ve smetanovo-špenátové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 20 dkg niva 1 balíček těstoviny hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček mražený špenát 15 dkg balkánský sýr mletý černý pepř
Postup Těstoviny ve smetanovo-špenátové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát pokrájíme (lze použít i protlak) a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou s troškou smetany. Takto je smetanovo-špenátová omáčka hotová.
Těstoviny (farfalle) uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Nivu i balkánský sýr najemno nastrouháme.
Při servírování přelijeme těstoviny smetanovo-špenátovou omáčkou a posypeme sýrem podle chuti.