Těstoviny ve smetanovo-špenátové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 dkg niva
1 balíček těstoviny
hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček mražený špenát
15 dkg balkánský sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát pokrájíme (lze použít i protlak) a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou s troškou smetany. Takto je smetanovo-špenátová omáčka hotová.

  2. Těstoviny (farfalle) uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Nivu i balkánský sýr najemno nastrouháme.

  3. Při servírování přelijeme těstoviny smetanovo-špenátovou omáčkou a posypeme sýrem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!