Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 4 stroužky česnek 1 ks cuketa 1 konzerva rajče 1 špetka bazalka 1 konzerva rajský protlak podle chuti sůl kečup parmezán na ozdobu čerstvá bazalka
Postup Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek si oloupeme, nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.
Na rozpálené pánvi si dozlatova osmahneme česnek, přidáme cuketu, osolíme a necháme lehce změknout.
Přidáme loupaná rajčata z konzervy a na pánvi si je rozmačkáme, aby vytvořily omáčku, do které nalijeme malý rajský protlak. Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu. Takto vzniklou omáčku necháme tak 15 až 20 minut vařit. Přidáme špetku sušené bazalky a cukr podle chuti. Omáčku necháme chvíli vařit, aby se chutě smísily. Poté odstavíme.
V míse smícháme veškeré těstoviny s omáčkou tak, aby v omáčce těstoviny neplavaly, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Pokrm je vhodný pro další zdokonalování a přidávání surovin podle své chuti.