Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
4 stroužky česnek
1 ks cuketa
1 konzerva rajče
1 špetka bazalka
1 konzerva rajský protlak
podle chuti
sůl
kečup
parmezán
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek si oloupeme, nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.

  3. Na rozpálené pánvi si dozlatova osmahneme česnek, přidáme cuketu, osolíme a necháme lehce změknout.

  4. Přidáme loupaná rajčata z konzervy a na pánvi si je rozmačkáme, aby vytvořily omáčku, do které nalijeme malý rajský protlak. Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu. Takto vzniklou omáčku necháme tak 15 až 20 minut vařit. Přidáme špetku sušené bazalky a cukr podle chuti. Omáčku necháme chvíli vařit, aby se chutě smísily. Poté odstavíme.

  5. V míse smícháme veškeré těstoviny s omáčkou tak, aby v omáčce těstoviny neplavaly, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

  6. Pokrm je vhodný pro další zdokonalování a přidávání surovin podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!