Těstoviny s uzeninou a tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 svazek tymián
600 g těstoviny
150 g gouda
mletý bílý pepř
1 svazek kadeřavá petrželka
250 g uzenina (párky čertíci)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě na skus. Scedíme a necháme je okapat.

  2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Uzeninu nakrájíme na tenká kolečka a sýr nastrouháme nahrubo. Bylinky nasekáme, část si ponecháme na ozdobu.

  3. Rozpálíme olej a cibuli s česnekem podusíme. Přidáme těstoviny, kolečka uzeniny i bylinky, promícháme a prohřejeme. Podle chuti přisolíme, případně i opepříme. Pokrm posypeme strouhaným sýrem a necháme ho roztát.

  4. Těstoviny s uzeninou a tymiánem servírujeme přímo v nádobě, ve které jsme těstoviny připravovali. Ozdobíme je čerstvými bylinkami a můžeme podávat i čerstvou zeleninu (rajčata, papriku).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!