Těstoviny s omáčkou z lišek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

500 ml vývar
40 g máslo
1/2 ks cibule
1/2 balíčku těstoviny
80 g parmazán
250 g lišky
125 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu

  2. Na větší pánvi na polovinu přichystaného másla dáme dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku. Poté zalijeme vývarem a necháme vyvařit. Přidáme zbytek másla a orestujeme najemno nakrájené lišky. Přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí

  3. Těstoviny důkladně promícháme s omáčkou z lišek. Jednotlivé porce těstovin s omáčkou ozdobíme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!