Těstoviny s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžičky chilli
1 ks velká cibule
mletý pepř
350 g mleté hovězí maso
300 ml hovězí vývar
2 ks řapík celeru
1-2 lžíce rajský protlak
1 konzerva sterilovaná rajčata
1 konzerva sterilované červené fazole
300 g celozrnné těstoviny
těstíčko
2-3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
mletý bílý pepř
100 g tvrdý sýr
1 kelímek bílý jogurt (250g)
podle potřeby
1 lžíce olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a celer oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Osolíme, opeříme a vyjmeme z pánve.

  2. Ve výpeku osmažíme maso, vrátíme cibuli s celerem, přidáme chilli, okapaná rajčata i fazole, rajský protlak i vývar. Promícháme, přivedeme k varu a za občasného promíchání dusíme asi 15 minut.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a promícháme s masem. Zapékací formu lehce vymažeme olejem a na dno rozložíme maso s těstovinami.

  4. Jogurt smícháme s rozšlehanými vajíčky, na jemno nastrouhaným sýrem, utřeným česnekem, solí i pepřem. Těstíčkem zalijeme těstoviny s masem a fazolemi a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 200 °C.

  5. Těstoviny s fazolemi podáváme ozdobené kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!