Těstoviny s artyčokovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
400 g těstoviny
4 ks artyčok
0.5 l zeleninový vývar
4 lžíce smetana na vaření
1 sklenka citronová štáva
podle potřeby
sůl
olivový olej
mletý pepř
muškátový oříšek
podle chuti
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné artyčoky rozkrojíme na 4 části a necháme je 30 minut ponořené v citronové šťávě. Cibuli očistíme a nasekáme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Na pánvi s trochou oleje orestujeme cibuli. Přidáme okapané artyčoky, podlijeme vývarem, zakryjeme a dusíme asi 45 minut, až artyčoky změknou. Měkké artyčoky vyjmeme, rozmixujeme a krém dáme do čisté pánve a znovu na plotnu.

  3. Do krému přidáme smetanu, strouhaný parmazán, sůl, mletý pepř a strouhaný muškátový oříšek. Povaříme už asi jen 2 minut.

  4. Hotové scezené těstoviny přidáme na pánev s krémem a již jen prohřejeme. Těstoviny s artyčokovým krémem posypeme parmazánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!