Těstovinový salát se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g těstoviny
2-3 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
3 ks jarní cibulka
1 ks salátová okurka
200 g sterilovaná kukuřice
1 lžička pikantní hořčice
2-3 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny (kolínka, mušličky, penne apod.) uvaříme v osolené vodě podle návodu. Uvařené těstoviny scedíme a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily.

  2. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Kukuřici scedíme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a nejdříve orestujeme cibulku. Poté přidáme papriku a znovu restujeme 3 - 4 minuty. Na závěr vmícháme scezenou kukuřici, na kousky nakrájenou okurku, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.

  3. Zeleninu vsypeme k těstovinám a promícháme, přidáme zakysanou smetanu promíchanou s hořčicí a znovu promícháme, nakonec do salátu přidáme jemně nasekanou petrželku.

  4. Těstovinový salát se zakysanou smetanou podáváme jako studený hlavní chod s opečenou bagetkou. Salát si můžeme připravit i do krabičky a vzít si ho s sebou do školy či práce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!