Těstovinový koláč s cuketou a klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cuketa
2 ks klobása
170 g těstoviny
4-5 snítek oregano
100 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny (penne, kolínky, nudle) uvaříme v osolené vodě al dente. Malou cuketu očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme půlkolečka. Kvalitní libovou klobásku nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Oregano otrháme a nasekáme.

  2. V mléce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vmícháme oregano.

  3. Ve větší pánvi se žáruvzdornou rukojetí rozpálíme trochu olivového oleje, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, klobásku a opečeme dozlatova. Vmícháme cuketu a krátce orestujeme. Poté přidáme uvařené těstoviny a společně pár minut opékáme. Nakonec směs rovnoměrně rozprostřeme na pánev, zalijeme ochucenou vaječnou směsí a necháme na mírném ohni zatuhnout, poté pánev vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme 20 minut dozlatova.

  4. Těstovinový koláč s cuketou a klobásou po upečení nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod s oblíbeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!