Těsto na kremrole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
125 g máslo
1 lžíce ocet
400 g hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
125 g tuk na pečení
na potření
žloutek
náplň
6 ks bílek
360 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a tuk na pečení necháme změknout. Ze surovin uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout zabalené v ledničce.

  2. Těsto na kremrole rozválíme za mírného podsypání a nařežeme na pruhy. Ty namotáváme na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole - nejsou plně uzavřené, takže se dají stisknout, tím se zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat. Namotané kremrole natřeme rozkvedlaným žloutkem. Kremrole pečeme na 180 °C, až jsou krásně zlaté.

  3. Pokud chcete originální bílkový krém, zde je postup. Vařený sníh do kremrolí připravíme tak, že si do 6 bílků přidáme 360 g cukru krupice a začneme šlehat. Bílkový krém šleháme nad vodní párou cca 10 minut. Hotový bílkový krém poznáme tak, že na se na povrchu udrží špičky, které vytáhneme.

  4. Mírně prochladlý sníh naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme jej do kremrolí - vždy z jedné i druhé strany. Naplněné kremrole necháme na talířku či tácku odležet a ztuhnout sníh.

  5. Těsto na kremrole je podle tohoto receptu jednoduché a k plnění můžeme použít i šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!