Těsto na domácí štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 lžic olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
10 lžic mléko
40 dkg polohrubá mouka
podle chuti
náplň

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku. Rozklepneme do ní vejce, přidáme sůl, mléko a olej. Důkladně vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout.

  2. Zatím si podle chuti připravíme náplň - jablka, tvaroh, ořechy nebo i mák. Odpočinuté těsto dělíme na polovinu a každou vyválíme v tenkou placku. Na těsto rozložíme náplň a srolujeme ve štrúdl.

  3. Domácí štrúdl přeneseme na plech, potřeme vejcem a vložíme do trouby. Štrúdl pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova. Kontrolujeme, aby se nepřipálil.

  4. Ještě teplý upečený štrúdl potřeme mlékem. Získá tak zlatavou barvu. Pak jej necháme vychladnout. Domácí štrúdl pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!